„Cel mai important sfat pe care l-am primit a fost să observ pământul”
Acolo a învățat să semene fasolea, să culeagă roșiile, să îngrijească viile și, mai presus de toate, să respecte pământul. În multe privințe, destinul lui Giannis Nomikos a fost hotărât de la o vârstă fragedă: ideea de a pune bazele unei ferme a prins rădăcini adânci devreme.
Visul lui era să vadă într-o zi produsele familiei sale ambalate sub propria etichetă, în loc să fie vândute angrosiștilor de pe insulă. În cele din urmă, el a devenit unul dintre primii fermieri care au trimis pe piețele din Atena mazărea și fasolea de Santorini, faimoase pe atunci. Dar realizarea visului său nu a fost deloc ușoară, conform ziarului Ekathimerini.
Nomikos și-a părăsit insula pentru a studia Statistica la Universitatea din Pireu. După terminarea serviciului militar în 1993, a ales să revină în Santorini, în timp ce mulți dintre colegii săi de clasă au rămas în Atena pentru a-și continua cariera.
Primele produse ambalate
- Creșterea cursului euro a lovit și în pensiile românilor. Suma pierdută de aceștia în doar o săptămână
- Ce aduce horoscopul zilei de astăzi 16 mai 2025 pentru zodia ta
- Volodimir Zelenski trimite 12 reprezentanți la negocierile cu Rusia, care încep vineri la Istanbul
- Ce este „brain fog”? Fenomenul poate fi cauzat de stres, insomnii
- Datoria externă a României a crescut cu peste 500 de milioane de euro în doar trei luni, avertizează BNR. Datoria totală depășește 200 de miliarde de euro