Casu Marzu: Cea Mai Periculoasă Brânză Din Lume
„Dar noi am mâncat întotdeauna viermi”
În ciuda titlului primit în 2009, cazu marzu este pentru unii dintre cunoscători un afrodiziac, dar modul în care este consumată poate varia.
Mai exact, unii producători preferă să amestece brânza și viermii cu ajutorul unei centrifuge, asta în timp ce alții preferă să se delecteze folosindu-se doar de o lingură.
Din punct de vedere legal, cazu marzu se află într-o zonă gri, fiind considerat un produs tradițional din Sardinia.
Comercializarea sa a fost interzisă în conformitate cu o serie de reglementări ale guvernului italian din 19962, care interzic vânzarea de alimente infestate cu paraziți.
Acest tip de brânză este periculos din cauza ingredientului secret: viermii care se dizolvă în interiorul preparatului.
Giovanni Fancello, un jurnalist din Sardinia, este de părere că originile acestei specialități culinare vin chiar din perioada Imperiului Roman.
El spune că cele…
- Cine și-a depus candidatura la BEC în ultima zi, fără semnături
- Papa Francisc rămâne internat. Starea sa s-a ameliorat, dar tratamentul continuă
- Pilula contraceptivă pentru bărbați, în testare
- Live Video | Six Nations: Țara Galilor – Anglia, ACUM, pe digisport.ro / Italia – Irlanda 17-22 / Franța
- Fanii lui Călin Georgescu, aproape de mitingul mitingul EuRo Manifest din Victoriei