Oamenii De știință Au Descoperit De Ce Vinul Roșu Provoacă dureri de cap
Printre substanțele bănuite s-au regăsit sulfiții, în special după ce etichetarea lor a devenit obligatorie în anii 90, în SUA.
Totuși, cercetările arată că sulfiții nu au o legătură clară cu durerile de cap. În plus, vinul alb conține cantități similare de sulfiți precum cel roșu, iar acesta nu dă dureri de cap.
Și aminele biogene au fost analizate și s-a stabilit că, deși pot provoca dureri de cap, concentrațiile lor din vin sunt mult prea mici pentru a fi problematice.
Taninurile au fost luate și ele în considerare, iar rezultatele nu au fost pe măsura așteptărilor. Acestea sunt compuși fenolici prezenți în cantități mari în vinul roșu, dar se regăsesc și în alimente precum ceaiul sau ciocolata, care, de regulă, nu provoacă dureri de cap.
Quercetina poate inhiba o enzimă esențială
Cercetătorii au observat că un compus numit quercetină poate inhiba o enzimă esențială pentru metabolizarea alcoolului. Este…
- Ilie Bolojan Anunță Că La Senat Nu Vor Mai Lucra Nepoții, Pilele Sau Cei Pe Filieră Politică. Mesaj După Ce A Fost Huiduit: „Nu Dau înapoi”
- Horoscop 23 Ianuarie 2025. Berbecii Vor Avea Parte De O Zi Surprinzătoare și Generoasă în Lecții De Viață
- De pe altă platenă: 350.000.000€ pentru Vinicius Junior
- Temerile Economice Se Transformă în Resentimente Globale: 6 Din 10 Români Sunt Nemulțumiți De Sistem, Potrivit Unui Nou Barometru
- Donald Trump îl Amenință Pe Vladimir Putin Cu Noi Sancțiuni împotriva Rusiei, Dacă Războiul Din Ucraina Nu Se încheie. „Calea Ușoară Sau Cea Grea”