Kebapul A Devenit Mâncare Națională în Germania. Turcia Vrea Să Reglementeze Prepararea Acestuia
Doner kebap a apărut în secolul al XIX-lea. Acum e preparat (și denumit) diferit în întreaga lume.
Acesta este un fel de mâncare din carne, „kebap” fiind o denumire comună pentru carnea la grătar în Turcia, Iran și Orientul Mijlociu.
Principala diferență dintre doner kebap și kebap este modalitatea de gătire, care utilizează un grătar vertical, în care bucățile de carne marinate, în prealabil, sunt așezate pe un spițer vertical care se rotește în jurul elementelor de încălzire. Pe măsură ce straturile exterioare de carne sunt prăjite, acestea sunt tăiate cu un cuțit și apoi tocate.
Se crede că grătarele verticale au fost folosite pentru prima dată în Imperiul Otoman, în provincia Anatolia, la mijlocul secolului al XIX-lea. Tehnologia a fost adoptată rapid în Grecia vecină și în Levant, de unde s-a răspândit în întreaga lume odată cu fluxurile migratorii.
În regiunile cu o populație arabă, în loc de cuvântul „doner kebap”,…
- Cercetătorii cehi și chinezi au creat „antibioticul atomic”
- ”Nu s-au ridicat la așteptările pe care le aveam”
- Candidatura Dianei Șoșoacă La Președinție A Fost Respinsă De CCR. Diana Șoșoacă: „Evreii Au Acționat împotriva României. Asta Este Dictatură”
- Horoscop 6 Octombrie 2024. Berbecii Ar Fi Bine Să Caute Acea Formă De Sensibilitate Foarte Specială Care îi Menține De Partea Binelui
- România îndatorată. Populația, Statul și Companiile Au De Rambursat Credite în Valoare De 147 De Miliarde De Euro La Bănci