Kebapul A Devenit Mâncare Națională în Germania. Turcia Vrea Să Reglementeze Prepararea Acestuia
Doner kebap a apărut în secolul al XIX-lea. Acum e preparat (și denumit) diferit în întreaga lume.
Acesta este un fel de mâncare din carne, „kebap” fiind o denumire comună pentru carnea la grătar în Turcia, Iran și Orientul Mijlociu.
Principala diferență dintre doner kebap și kebap este modalitatea de gătire, care utilizează un grătar vertical, în care bucățile de carne marinate, în prealabil, sunt așezate pe un spițer vertical care se rotește în jurul elementelor de încălzire. Pe măsură ce straturile exterioare de carne sunt prăjite, acestea sunt tăiate cu un cuțit și apoi tocate.
Se crede că grătarele verticale au fost folosite pentru prima dată în Imperiul Otoman, în provincia Anatolia, la mijlocul secolului al XIX-lea. Tehnologia a fost adoptată rapid în Grecia vecină și în Levant, de unde s-a răspândit în întreaga lume odată cu fluxurile migratorii.
În regiunile cu o populație arabă, în loc de cuvântul „doner kebap”,…
- Cum explică Elena Lasconi clipul de pe TikTok în care spune „Cu Lasconi ai turul doi înapoi”
- Mesajele de Paște ale celor care vor să conducă România. Ce au spus
- Permise de ședere prin loterie în Liechtenstein, cerere fără precedent
- Cum s-a apărat Crin Antonescu după ce a zis că vrea împușcarea traficanților de droguri pe stadion
- Ce aduce horoscopul zilei de astăzi 20 aprilie 2025 pentru zodia ta