De Ce Se Mănâncă Pește De Revelion
Alimentele și tradițiile de Revelion
Sărbătorirea Anului Nou este însoțită, în diverse colțuri ale lumii, de obiceiuri culinare menite să aducă noroc, sănătate și prosperitate în anul ce urmează. Mesele festive, încărcate de semnificații, reflectă tradițiile culturale și credințele fiecărui popor.
În multe culturi din întreaga lume, consumul anumitor alimente în ajunul sau în ziua de Anul Nou este însoțit de credința că acestea pot influența norocul și prosperitatea în anul ce urmează.
Alimentele asociate cu Anul Nou sunt adesea încărcate de simbolism, reprezentând viața lungă, abundența, norocul și prosperitatea.
De exemplu, alimentele verzi, cum ar fi varza kale sau spanacul, simbolizează, în unele regiuni, banii. Tăițeii lungi sau alte alimente lungi sunt consumate pentru a atrage o viață lungă. Preparatele de culoare aurie sau argintie simbolizează metale prețioase și bogăția.
De asemenea, există…
- Crin Antonescu anunță că va face publică declarația despre un prieten pe care a dat-o la Securitate, în 1988
- „Ştiu că este greu dar trebuie s-o faceţi”
- Ucrainenii fug, rușii se mută în casele lor. Ce se întâmplă cu apartamentele din Mariupol
- Cum se protejează Generația Z de sarcinile nedorite? Aproape 50% dintre tineri folosesc doar prezervativul ca metodă de contracepție
- Candidaţii la alegerile prezidențiale au cheltuit 1,1 milioane de lei pentru reclame pe reţelele Meta şi Google