Reţete De Supă Asiatică | Libertatea
Despre supa asiatică
Supele asiatice sunt o parte esențială a bucătăriilor din Asia și variază semnificativ în funcție de regiune, dar au câteva trăsături comune.
Utilizarea condimentelor precum ghimbir, sos de soia, pastă de curry, lime, miso și alge marine este ceva obișnuit în rețetele de supă asiatică.
Acestea adesea includ tăiței (ramen, udon, soba, vermicelli) sau orez ca bază, în locul pastelor făinoase sau cartofilor din supele românești.
Pe lângă carne, fructele de mare, tofu sau ouăle sunt folosite frecvent în supele asiatice.
Dacă supele românești se concentrează pe gusturi tradiționale de „acasă”, simple și consistente, cele asiatice explorează contrastul intens al dulce-acru-sărat-iute.
În supele românești predomină legumele comune (morcovi, ceapă, țelină) și carnea. Supele asiatice adaugă deseori ingrediente exotice, precum algele, pastă de creveți sau ciuperci shiitake.
Rețete de…
- Ce aduce horoscopul zilei de astăzi 19 mai 2025 pentru zodia ta
- Trump vrea să oprească războiul din Ucraina cu trei telefoane cheie. Când și cu cine va vorbi?
- Ce aduce horoscopul zilei de astăzi 18 mai 2025 pentru zodia ta
- Cinci persoane au murit în Finlanda după ce două elicoptere s-au ciocnit în aer
- Un aparat de aer condiționat necurățat poate declanșa alergii și infecții grave. Cum să-ți protejezi sănătatea vara asta