Cum Se Păstrează Morcovii Pentru Iarnă
Informaţii despre morcovi
Morcovul, a cărei denumire științifică este Daucus carota, este o plantă bienală din familia Apiaceae, și se cultivă în întreaga lume pentru rădăcina sa cărnoasă, comestibilă și datorită valorii sale nutritive ridicate, precum și a versatilității în diverse rețete culinare. Este cunoscut mai ales pentru culoarea sa portocalie distinctivă și pentru gustul dulce, care este dat de conținutul de zahăr. Totuși, trebuie să știi că morcovii au și alte culori în afară de portocaliu: galben, alb, roșu, violet și chiar negru, potrivit HealthLine.com.
Morcovii conțin o cantitate semnificativă de vitamina A (retinol), care este vitală pentru menținerea sănătății vederii. Totodată, este bogat în vitaminele B, C și K, dar și în minerale esențiale, precum potasiu și fier, dar și în antioxidanți puternici, ca betacarotenul. Morcovii portocalii își obțin culoarea strălucitoare tocmai din betacaroten,…
- Cum facem România un loc mai sănătos?
- Mircea Lucescu, decorat la Iași de primarul Mihai Chirica! Premiul pe care l-a primit ”Il Luce”
- CTP De 1 Decembrie: „Soldații Defilează și Nu Mor în Luptă Pentru Că România Este Membru NATO și UE”
- Horoscop 1 Decembrie 2024. Peștii Ar Fi Bine Să își Protejeze Cât Pot Ei De Bine Imaginea De Care Se Bucură La Nivelul Unui Grup Anume
- Călin Georgescu: „Am Votat Pentru Ca Binele Să învingă Răul. Am Votat Pentru Pace, Nu Pentru Război”