Cum Să Faci Iaurt Acasă
Iaurtul este un produs lactat care se obține prin fermentația laptelui, fermenții de bază fiind Lactobacillus Bulgaricus și Streptococcus Termophilus, care poartă denumirea și de bacterii lactice. Iaurtul poate fi obținut și acasă prin câțiva pași simpli. Vezi mai jos cele mai simple rețete pentru iaurt de casă.
Rețete pentru iaurt de casă
Iaurtul este obținut prin fermentarea laptelui cu bacterii lactice specifice, cum ar fi Lactobacillus bulgaricus și Streptococcus thermophilus. Acestea fermentează lactoza, transformând-o în acid lactic, ceea ce duce la coagularea laptelui și la formarea unui produs cu consistență densă și acrișoară. Iaurtul poate fi făcut din lapte de vacă, capră sau oaie și poate fi găsit în diferite forme cum ar fi natural, cu fructe sau cu adaos de zahăr.
Iaurtul pregătit în casă nu are în compoziție aditivi sau conservanți și poate fi păstrat la frigider pentru o perioadă de 7 zile.
Cum să faci iaurt acasă
- De ce a fost respinsă candidatura Dianei Șoșoacă. Cum explică BEC
- Exclusiv | ”Inexplicabil!” A văzut ce a făcut în CFR Cluj
- Cine și-a depus candidatura la BEC în ultima zi, fără semnături
- Papa Francisc rămâne internat. Starea sa s-a ameliorat, dar tratamentul continuă
- Pilula contraceptivă pentru bărbați, în testare