Ziua Marinei 2023 – Semnificație și Tradiții
Ziua Marinei – scurt istoric
Ziua Marinei Române s-a aniversat pentru prima dată în 1902, la 15 august, fiind strâns legată de sărbătoarea religioasă a Sfintei Maria – Adormirea Maicii Domnului-, ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni.
La acea dată, evenimentul a fost marcat în Portul Constanța, la bordul crucișătorului Elisabeta, în prezența ministrului de război Dimitrie A. Sturdza și a tuturor ofițerilor Diviziei de Mare. De asemenea, pe faleza Cazinoului au fost organizate ample manifestări, spectacole în aer liber și focuri de artificii.
În timpul comunismului, manifestările au dobândit accente propagandistice, care includeau conferințe despre semnificația Zilei Marinei susținute de către ofițeri și propagandiști. Semnificația creștină a sărbătorii a fost substituită cu una mitologică: participarea zeului Neptun în calitate de patron al întrecerilor și jocurilor marinărești.
Din anul 1990 s-a revenit la tradiția de a…
- Noul vaccin mpox oferă o protecție mai bună împotriva noii tulpini
- Poticneală A Guvernului Privind Propunerea De Comisar European. Cum E Pe Cale Să Se Repete Situația Din 2014 și Din 2019
- Horoscop 9 Septembrie 2024. Scorpionii Au Parte De Sfaturi De Mare Valoare, Care Vin De La Persoane Apropiate, Pe Care Nu Le Apreciază întotdeauna
- Regulile pe care trebuie să le respecte suporterii la România
- Cât Costă Organizarea Alegerilor Prezidențiale 2024 și Cum Arată Calendarul Electoral