De La 1 Miliard De Euro La 300 De Milioane. Taxa De Solidaritate, Redusă De Coaliția PSD-PNL-UDMR, După Trei întâlniri Cu Reprezentanții Petrom – G4 Media
Inițial, taxa de solidaritate era de 60% pe veniturile excedentare ale companiilor din domeniile petrolier, al extracției gazelor și cărbunelui. Aceasta a fost adoptată la finalul anului 2022 prin ordonanță de urgență, transpunând un regulament european.
Statul estima la acel moment să obțină cel puțin un miliard de euro din taxă.
Petrom a avut anul trecut un profit net de 10,3 miliarde de lei, iar în 2019, înainte de criză a realizat un câștig de 3,56 miliarde de lei, astfel că profitul excepțional generat de creșterea prețurilor după invazia Ucrainei de către Rusia a fost aproape triplu.
Petrom a anunțat însă oficial că nu va plăti această taxă, deoarece nu i se aplică. Taxa se aplica societăților care aveau cel puțin 75% din cifra de afaceri în sectoarele de extracție a țițeiului, extracția gazelor naturale, extracția huilei și fabricarea produselor obținute din rafinarea petrolului.
Concomitent, Uniunea Europeană a…
- În 2024, 1 copil pe zi s-a născut datorită procedurilor FIV de la Fertility Institute, fosta Columna
- Ce rol poate juca Eduard Hellvig în PNL. Fostul șef al SRI a revenit în partid anul trecut
- Valentin Ceaușescu a auzit ce a spus Ladislau Boloni și a început să plângă
- Trădătorii care au vrut să plece din AUR au plecat
- Donald Trump cere destituirea unui judecător și este mustrat public de preşedintele Curţii Supreme de Justiţie a SUA, conservatorul John Roberts